فهرست مطالب

فصلنامه بیماری های پستان ایران
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 14، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/07/15
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سکینه عباسی صفحات 7-16
    سابقه و هدف
    بیماران ایرانی مبتلا به سرطان سینه نسبتا جوان تر از همتاهای غربی خود هستند. شواهد حاکی از آن است که در طول ایجاد سرطان پستان درسفیدپوستان، )ER- α(تغییرات در مسیرهای سیگنالینگ استروژن، از جمله گیرنده استروژن آلفا نقش مهمی دارد. مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده است که الگوهای سن بروز سرطان پستان در آسیایی ها با سفیدپوستان متفاوت هر دو جمعیت متفاوت بوده و از ارزش خاصی در شناخت منشا ژنتیکی و بالینی سرطان ER- α است. بنابراین داده های ژنومی در پستان در ایران بر خوردار است. در جمعیت زنان ER- α
    مواد و روش ها
    مطالعه ای از نوع مورد- شاهد به منظور ایجاد یک پایگاه داده ها از پلی مورفیسم های ایرانی)آسیایی- قفقازی(به منظور مقایسه با جوامع غربی و آسیایی درتوزیع و ارزیابی پلی مورفیسم به عنوان یک شاخص ژنتیکی - از زنان ایرانی مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مجتمع بیمارستانی امام خمینی)ره() 051 نفر(و DNA بالینی انجام شد. نمونه (SSCP- تک رشته پلی مورفیسم PCR از افراد سالم) 041 نفر گروه شاهد سالم(آماده شد و سپس جهت آنالیز ژنتیکی از روش استفاده شد. PCR) مشاهده شد، که (CCG→CCC) rs1801132)SNP(
    نتایج
    در کدان 253 پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی که پیش از این نیز در مطالعات انجام شده در جوامع غربی و شرقی، اما درفراوانی های بسیار متفاوت گزارش شده بود. 0/007 (.همچنین = P; ٪ 32/ 23 ٪(بالاتر از افراد شاهد) 3 / در کدان 235 در بیماران مبتلا به سرطان پستان) 6)CCG(فراوانی آلل با بروزمتاستاز در غدد لنفاوی نیز ارتباط قابل توجه ای را نشان داد.)CCG) فراوانی آلل در کدان 235 اگزون 4 با جنبه های مختلف سرطان پستان در ER- α
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که پلی مورفیسم به عنوان یک عامل تعیین کننده درطی ارزیابی های پیش از عمل جراحی بوده و می، ER- α ایران ارتباط مستقیم دارد. ژنوتیپ تواند شاخص مهمی جهت پیش بینی متاستاز گره های لنفاوی در سرطان پستان باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، متاستاز گره های لنفاوی، پلی مورفیسم
  • عیسی جهانزاد صفحات 17-28
    سرطان پستان تریپلنگاتیو 1 و نقش پیشآگهی دهنده آنها میباشد. جمعیت مورد TNBC در HIF-1α و فاکتور VEGFR-2، IGF-1R، EGFR گیرنده های تیروزین کینازی مطالعه، 101 بیمار مبتلا به سرطان پستان بودند که در ابتدا تریپلنگاتیو بودن آنها تایید شد و سپس بیان بیومارکرها در نمونه های پاتولوژی آنها با بیماران و با آنتیبادی)TMA(بر روی اسلایدهای ریزآرایه بافتی IHC مورد مطالعه قرار گرفت. روش)IHC(استفاده از روش ایمونوهیستوشیمی 00 % و / با 1 III 16 %، مرحله / با 6 II و مابقی با مراحل بالاتر) مرحله)I(پائین تومور)stage(اختصاصی برای هر مارکر انجام شد. پانزده بیمار) 11 %(با مرحله 14 %(داشتند. میانگین / %14/5 و 5 (III و II پذیرش شد و مابقی درجه های I 5%(مراجعه داشته اند. فقط یک نفر با درجه هیستولوژیک / متاستاتیک با 8 33 %(فوت کرند و به این ترتیب میانگین بقای کلی 18 ماه شد. از 101 بیمار با / پیگیری 50 ماه، با دامنه 15 تا 80 ماه، بود. در مدت پیگیری 30 نفر) 1 55 %(نمونه (در 58 HIF-1α 88 %(نمونه و (در 81 IGF-1R، 61 %(نمونه (در 60 VEGFR- 11 %(نمونه، 2 (در 15 EGFR کارسینوم مهاجم، بیان به طور قابل توجهی با پیامدهای بدتر، در EGFR و چند متغیری بقا، بیان)P-Value=0.010، HR= بیان شدند. اگرچه در تحلیل تک متغیری) 3.247 مقایسه با عدم بیان آن، در زمینهی بقای کلی همراه بوده است، بیان هیچ کدام از دیگر مارکرها با بقای کلی ارتباطی نشان ندادند. این دسته بندی مولکولی بر اساس ایمونوهیستوشیمی پیامد بالینی متمایزی را نشان داده و تا کنون هیچ ارتباطی با پیشآگهی نشان داده نشده است.
    کلیدواژگان: سرطان پستان
  • دکترمهرانگیز دکترمهرشعاع کاظمی صفحات 45-53
    هدف
    مقاله حاضر با هدف بررسی مقایسه ای خودکارآمدی و میزان توانمندی زنان سالم و مبتلا به سرطان پستان تدوین گردید.
    روش بررسی
    روش پژوهش توصیفی-تحلیلی بود نمونه پژوهش شامل 021 زن) 01 نفر سالم و 01 نفر مبتلا به سرطان پستان(50 سال با سطوح تحصیلی متفاوت قرار داشتند و از شهر تهران انتخاب گردید. ابزار پژوهش شامل دو - که در محدوده سنی 01. / پرسشنامه 0- خودکارآمدی شوارتزر با 01 سوال که اعتبار آن 01 /. و 2- پرسشنامه سنجش توانمندی با 021 سوال که اعتبار آن 08 همبستگی و رگرسیون پیش بینی بر اساس دو متغیر و زیر مقیاس های آن و تحلیل r بود.. روش های آماری مورد استفاده آزمون کوواریانس بود.. p<./..
    یافته ها
    داده های پژوهش حاکی از رابطه مثبت و معنا دار بین خودکارآمدی و زیر مقیاسهای آن در هر دو گروه بود. 1 بین دو گروه در احساس خود کارآمدی و میزان توانمندی تفاوت معناداری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    زنان مبتلا به سرطان در مقایسه با زنان سالم خودکارآمدی و توانمندی پایین تری داشتند. بدین صورت که بیماری میتواند روی خود کارآمدی و میزان توانمندی افراد تاثیر بگذارد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، توانمندی، زنان سالم و مبتلا به سرطان پستان
  • پروین محبی صفحات 54-64
    مقدمه
    درد پستان یکی از علایم بالینی شایع و مهم ضایعات پستانی خوشخیم و بدخیم میباشد، و علاوه بر ترس ناشی از سرطان که موجب مراجعات و انجام بررسی های پزشکی مکرر میشود، باعث اختلال در فعالیتهای اجتماعی، شغلی و خانوادگی میشود. هدف ماموگرافی و سونوگرافی در زنان دارای درد پستان مراجعه کننده به بیمارستان بهبود تبریز، CBE مطالعه حاضر بررسی تطبیقی نتایج 2 میباشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی بر روی 272 بیمار که با شکایت درد پستان که در طی یک دوره یکساله به بیمارستان بهبود تبریز مراجعه کرده بودند انجام گرفت. ابزار جمعآوری داده ها، پرسشنامهای شامل مشخصات فردی- اجتماعی و مامایی، اطلاعات بدست آمده از معاینه بالینی پستان، ماموگرافی، سونوگرافی و پاتولوژی بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمونهای آماری کایدو و مک- تجزیه و تحلیل شد. SPSS نمار در نرم افزار آماری 41 % درد پستان راست داشتند. معاینات کلینیکی پستانها نشان / 28 % درد پستان چپ و 9 / 25 % افراد درد هر دو پستان، 3 /
    یافته ها
    8 37 % و 29 % دارای توده در پستان بودند. در بررسی / 22 % دارای قوام غیرطبیعی و 4 / داد که در پستان چپ و راست به ترتیب 32 % و 7 9% ضایعات خوشخیم / 33 % و 9 / 42 % توده و در 7 / 43 % و 3 / 77 % یافته طبیعی، 9 / 22 % و 8 / نتایج ماموگرافی و سونوگرافی به ترتیب، 1 12 % ضایعات خوشخیم / 8% یافته طبیعی، 19 % کانسر پستان و 8 / 8(نمونه، بررسی پاتولوژی انجام گرفت. و 2 /5(گزارش شد. بر روی 19 و سونوگرافی و نتایج پاتولوژی و ماموگرافی ارتباط آماری معنی داری وجود داشت اما بین CBE، و ماموگرافی CBE گزارش شد. بین نتایج پاتولوژی و سونوگرافی ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    استفاده از تصویربرداری در کنار معاینات بالینی دقیق، به عنوان یک اقدام موثر در افراد مراجعه کننده با درد پستان توصیه میگردد. منفی بودن نتایج سونوگرافی و ماموگرافی در این افراد اطمینان بخش تلقی می شود و در صورتیکه معاینه بالینی نیز نرمال باشد صرفا پیگیری بیماران توصیه میگردد.
    کلیدواژگان: موگرافی و سونوگرافی، درد پستان، _ CBE
  • شاهین نوابی ریگی صفحات 65-72
    سرطان پستان سومین علت مرگ ناشی ازسرطان در زنان ایرانی است. خودآزمایی پستان روشی کم هزینه وغیرتهاجمی است که نقش مهمی در کاهش عوارض و مرگ و میر دارد. هدف این تحقیق بررسی میزان آگاهی و نگرش بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی دانشجویان دختر دانشکده ادبیات و فنی مهندسی دانشگاه سیستان و بلوچستان در مورد سرطان پستان و خودآزمایی پستان بوده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی روی 583 دانشجوی سیستان و بلوچستان انجام شد.. ابزار پژوهش 35 سوال آگاهی، و پرسشنامه مدل اعتقاد بهداشتی کمپیون با 6 بعد حساسیت درک شده، شدت درک شده، فواید، موانع، خودکارآمدی و انگیزه مورد ارزیابی قرار گرفت. spss سلامتی بود. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی دو متغیره،رگرسیون خطی،تی مستقل و با کمک 15 3. بود وهمبستگی آن با سازه. .6± 3سال بود. میانگین نمره آگاهی 3.8. .6±
    یافته ها
    میانگین سنی افراد شرکت کننده در تحقیق 3.8 های مدل اعتقاد بهداشتی در سازه های فواید، موانع، خودکارآمدی و انگیزه سلامتی ارتباط معنی داری را نشان داد، اما با استفاده از رگرسیون خطی فاکتور پیش بینی کننده تنها سازه فواید و خودکارآمدی بدست آمد.
    نتیجه گیری
    آگاهی از سرطان پستان 35 حدود درصد بود و دو فاکتور پیش گویی کننده پیش بینی کننده چی؟ اگاهی؟ نگرش چی شد؟ هیچ توضیحی در مورد آن نداده اند فواید و خودکارآمدی معرفی شد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، خودآزمایی پستان، مدل اعتقاد بهداشتی، سیستان و بلوچستان